Wie is Ster(k) kindercoaching

Mijn naam is Karina van der Starre.

Ik ben geboren in 1970, getrouwd en zelf trotse moeder van een zoon.

In 1993 ben ik afgestudeerd aan de Christelijke Hogeschool Windesheim als maatschappelijk werker. Meteen na de studie, heb ik zeven jaar in de jeugdhulpverlening gewerkt als ambulant jeugd hulpverlener en gezinsvoogd.

Daarna ben ik zeven jaar werkzaam geweest als pedagogisch medewerker in de kinderopvang (4-12 jarigen). Daar heb ik intensief en met veel plezier met (groepen) kinderen gewerkt.

Toch wilde ik na enige tijd weer meer verdieping in mijn vak. Ik wilde aan het werk met kinderen die vast dreigen te lopen in hun persoonlijke ontwikkeling. Hen die het nodig hebben een helpende hand toereiken. 

Een volgende stap

In 2009 heb ik de opleiding tot kindercoach bij BGL & Partners te Assen (een post-HBO registeropleiding) voltooid.

Naast mijn kindercoach praktijk ben ik parttime werkzaam als (school) maatschappelijk werker/Jeugd en Gezinswerker op een aantal basisscholen. Tevens ben ik werkzaam als K.I.E.S. coach.

KIES is een spel/doe en praatgroep voor kinderen van gescheiden ouders. 

Ook ben ik gecertificeerd faalangst trainer, behaald bij Beeld en Brein in Den Helder.

Ik geef als jeugd en gezinswerker drie dagen in de week informatie, advies, begeleiding en consultatie aan opvoeders en begeleiders van kinderen. Ik begeleid ouders, kinderen en gezinnen bij allerhande opgroei en opvoed vragen.

Ik vind niets mooier dan kinderen spelenderwijs nieuwe vaardigheden aan te leren en te laten stralen. Het coachen van kinderen doe ik met toewijding, compassie, zorgvuldigheid, liefde, aandacht en een gezonde dosis humor.

Ik vind het belangrijk om een vertrouwd contact met het kind op te bouwen, zodat het zich kwetsbaar/leerbaar durft op te stellen om te oefenen met de aangereikte alternatieven.

Een kind heeft veel eigen wijsheid. Hiervan is het zich niet altijd bewust.

Bij deze eigen wijsheid en positieve kwaliteiten wil ik met het kind stilstaan en aansluiten.

Als een kind vast dreigt te lopen, kan er sprake zijn van problemen op school, thuis, met zichzelf of in interactie met anderen.

Vaak ervaart de omgeving van het kind een probleem, soms het kind zelf ook.

Deze (soms van elkaar verschillende) ervaringen dienen goed verbonden te worden met elkaar.

Als kindercoach werk ik oplossingsgericht en toekomstgericht

Ik vind het fijn om een bijdrage te leveren aan een positief veranderingsproces van een kind!

Met Ster(k) ga ik voor tevreden en blije ouders en een kind wat weer meer zelfvertrouwen heeft, straalt en zich sterk voelt staan (letterlijk en figuurlijk)!

Ik vind het geweldig om kinderen op deze weg te mogen coachen!

 

karinalinkedin.jpg